”Det doftade gott av nybakat. Doftade som hemma.”

I augusti kommer pocketversionen av Revolutionens Ros dyka upp i bokhandlarna och i väntan på det kommer ett recept på några av bullarna som Bess bakar i boken. Det är helt frivilligt att baka in små kodade meddelanden om man vill.

Superlätta och självfallet godast när de är nygräddade.

Recept:

50 g jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

ca 12 dl vetemjöl eller 3-4 dl grahamsmjöl + 8-9 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten och rör ut jästen med en slev. Tillsätt salt och hälften av mjölet. Rör om väl. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen tills den blir seg och blank, ca 5 min. Låt degen jäsa 5-10 min under bakduk.

Arbeta degen jämn och rulla ut så stora bullar som du vill ha. Lägg på en plåt och låt sedan jäsa igen under duk i ca 10 min. Pensla sedan med vispat ägg (för mer färg) eller vatten.

Grädda bullarna i ugnen på 225 grader i ca 10 min eller när de är genomgräddade. Förvara brödet luftigt så att ytan bevaras knaprig.

Bon appétit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s